Individuel psykoterapi

Når du overvejer at tage kontakt til en psykolog, kan der være flere forskellige grunde.

Det kan være, at du gennem længere tid har oplevet sorg, skyld eller skam, der kan medføre nedsat selvværd og livskvalitet eller angst og fobi enten i sociale sammenhænge eller i bestemte situationer.

Det kan være, at du føler dig belastet af ændringer i din livssituation. Ubehandlet følelsesmæssig stress gennem længere tid kan medføre depression eller komme til udtryk som øget irritation/vrede, angst eller panikanfald.

Måske har du gennem nogen tid haft handicap eller alvorlig sygdom inde på livet, enten hos dig selv eller nærmeste pårørende. Det kan i sig selv være stressende, og forårsage nogle af de ovenstående symptomer.
Mærker du begyndende tegn på stress, vil et forløb med fokus på din aktuelle situation og forebyggelse være god hjælp. Er der tale om alvorlig stresstilstand evt. med sygemelding vil et forløb også have fokus på at vende tilbage til arbejde og at tackle hverdagen både derhjemme og på arbejdspladsen.

For mig er det vigtigste at hjælpe dig med at opnå større autonomi og mestringsevne i dit eget liv. Når der sker noget uventet i vores liv, kan vi få oplevelsen af at blive magtesløse og have vanskeligt ved at navigere, som vi tidligere kunne. Det kan ske forbindelse med voldsomme oplevelser, men også i situationer som objektivt kan virke harmløse. Vi reagerer ikke alle ens på de samme oplevelser og måske vækker en episode noget i dig, som du genkender fra tidligere i dit liv, og som gør det særligt vanskeligt at komme igennem på egen hånd. Jeg vil forsøge, sammen med dig, at forstå hvad du går igennem med udgangspunkt i din fortælling og hjælpe dig til selv at komme på ret køl.